Byggmax Group i korthet

Byggmax Group i korthet Byggmax Group i korthet

Byggmax Group består av ByggmaxBuildor och Skånska Byggvaror. 2018 omsatte Byggmax Group ca 5,1 miljarder kronor och expansionen fortsätter. Den första Byggmax-butiken slog upp portarna 1993 och 17 år senare, 2010, noterades Byggmax Groups aktie på Stockholmsbörsen. Buildor förvärvades i november 2015 och kort därefter, i januari 2016, förvärvades Skånska Byggvaror.

Byggmax Group har etablerat en stark marknadsposition på den nordiska gör-det-själv-marknaden och avsikten är att fortsätta växa med god lönsamhet. Detta kommer att ske genom en enkel och effektiv operationell modell och fokuserad tillväxt inom butiksexpansion, e-handel och sortimentsutveckling.

Om Byggmax

Byggmax har sedan starten 1993 etablerat sig i både Norge och Finland. Nu finns fler än 150 Byggmax-butiker fördelade på dessa tre länder – och det blir fler varje år. 

Ända från början har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial av bra kvalitet. Med ett drive-in system där kunden själv kan ta med bilen och lasta sina byggvaror blir ett besök på Byggmax alltid både enkelt och effektivt.

Byggmax positionerade sig tidigt som ett tydligt lågprisalternativ. Genom att konsekvent erbjuda kvalitetsprodukter till lågt pris – oavsett om kunden är hobbysnickare eller proffs. Tidigare har Byggmax fokuserat på ett avgränsat produktsortiment för att alltid kunna tillhandahålla de mest efterfrågade artiklarna för de vanligaste hemmafixarprojekten. Med en kraftigt växande e-handel kan Byggmax nu erbjuda ett kompletterande sortiment där kunden hittar allt och lite till för hemmafixet.

Kontakta oss
Om ni har frågor så kontakta oss
Karl G Lindström
Karl G Lindström
Interim CFO Byggmax Group
+46 (0) 72 244 01 99
Mattias Ankarberg
Mattias Ankarberg
VD & Koncernchef Byggmax Group
+46 (0) 76 119 09 85
Byggmax Group i korthet Byggmax Group i korthet
 

Om Buildor

Buildor.se lanserades 2013 med målet att göra det enklare och trevligare att handla byggvaror. Buildor erbjuder ett brett sortiment i varierade produktkategorier. Priserna är marknadens mest konkurrenskraftiga när det gäller byggvaror och inredning online. Buildor satsar på personlig och snabb kundservice med insatta medarbetare som har stor kunskap om sortimentet, allt för att kunna hjälpa kunderna på bästa sätt. Förutom guldservice bjuder Buildor på riktigt snabba leveranser. 2016 tog man klivet in på den norska marknaden under namnet Buildor.no. 

Läs mer på buildor.se 

Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror grundades 1965 och är ett ledande nordiskt e-handelsföretag med en stark och lönsam verksamhet i kategorier relaterade till trädgårdsbyggnader, som t ex uterum och växthus. 

Med intern produktutveckling och noggrant utvalda leverantörer skapar Skånska Byggvaror attraktiva produkter som säljs under egna varumärken. Vägen från idé till lansering är och har alltid varit kort. Detta ger Skånska Byggvaror en unik kontroll över sortimentet, såsom kvalité, design och prisvärde. Sedan 2012 säljer Skånska Byggvaror framgångsrikt sina produkter i Norge genom varumärket Grønt Fokus. 

Läs mer på skanskabyggvaror.se