Mer info
Senaste rapporten (2019-04-18)Årsredovisning 2018

Pressmeddelanden

23 november 2018

Byggmax öppnar i Stenungsund – visar upp ny logotyp

Byggmax slår idag upp grindarna till en ny butik på Ucklumsvägen 18 i Stenungsund. Butiken är kedjans 100:e butik i Sverige och på fasaden syns en ny logotyp. 

Stenungsund är byggvaruhandelns 151:a butik i Norden och den 19:e nyöppnade butiken i år. Tidigare i år har man öppnat butiker i bland annat Södertälje, Falkenberg och Oskarshamn. 

– För mig känns det extra speciellt att vi öppnar butik 100 i just Stenungsund eftersom jag bor här. Att vi samtidigt visar upp Byggmax nya utseende är en trevlig bonus och vi ser fram emot en festlig helg med många kundmöten, säger Charlotte Olsson, Regionchef Byggmax.

Byggmax har samarbetat med designbyrån Lynxeye Studios i arbetet med att uppdatera den grafiska profilen. Byggmax varumärke är väl igenkänt i hela Norden och man har bland annat valt att behålla den gula och den röda färgen. 

– Våra kunder känner såklart igen oss, men vi har tagit klivet in i en ny tid och moderniserat vårt uttryck. Vi vill återspegla varumärkets position och visa att vi står för värde för pengarna, säger Emelie Gessner, marknadschef Byggmax. 

Lanseringen av den nya logotypen och grafiska profilen sker idag i samband med öppningen i Stenungsund, men implementeringen kommer att ske långsamt och kostnadseffektivt.

– Vi har över 150 butiker och kan inte byta ut allt överallt över en natt. Övergången kommer att ske successivt, säger Emelie Gessner. 

Byggmax säljer byggvaror för alla hemmets projekt. Virke, golv, gips, cement, fönster, dörrar och färg som passar alla hemmafixare oavsett nivå. Byggmax vill att alla ska ha råd och möjlighet att förverkliga sina byggdrömmar. Utöver de fysiska butikerna finns en populär e-handel på byggmax.se – med ett omfattande sortiment och leverans direkt till dörren.

Byggmax ingår i Byggmax Group, tillsammans med Skånska Byggvaror och Buildor AB. Koncernen omsatte 5,3 miljarder kronor år 2017 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. För ytterligare information om butiken, vänligen kontakta:

Charlotte Olsson, Regionchef, Mobil: 0761-19 00 90, E-post: charlotte.olsson@byggmax.se 

För ytterligare information om den nya visuella identiteten, vänligen kontakta:

Emelie Gessner, Marknadschef, Mobil: 0761-19 00 59, E-post: emelie.gessner@byggmax.seI Byggmax Group ingår Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Koncernen omsatte 5,3 miljarder kronor år 2017 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010.

Byggmax startades 1993 och finns för närvarande med 100 butiker i Sverige, 40 butiker i Norge och 11 i Finland. På hemsidan finns hela butikssortimentet tillgängligt, tillsammans med ett omfattande beställningssortiment. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Byggmax har ett så kallat drive-in-system i alla sina butiker så att kunderna kan ta med bilen och lasta på sina varor direkt. Detta gör det enkelt och effektivt för kunden att handla, framför allt tyngre byggvaror. Byggmax har under de senaste åren förvärvat Skånska Byggvarorkoncernen samt Buildor AB. Skånska Byggvaror är ett expansivt distans- och e-handelsföretag som bl a säljer uterum och växthus. Skånska Byggvaror har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och har även ett antal showroombutiker. Buildor är en snabbväxande e-handelsaktör inom byggvaror, hem och trädgård.

PRESSMEDDELANDEN

Visa följande pressmeddelanden År: Alla 2019201820172016201520142013201220112010