Mer info
Senaste rapporten (2019-04-18)Årsredovisning 2018

Pressmeddelanden

17 september 2018

Spara stora pengar på att serva värmepumpar

Pressmeddelande 2018-09-17 kl 11:30

Livslängden på många värmepumpar skulle kunna förlängas med rätt service. Många villaägare skulle därmed kunna spara stora pengar, men drar sig för att regelbundet anlita hantverkare för service eftersom det är svårt att hitta rätt och otryggheten i pris och leverans är stor. Byggfackhandelskedjan Byggmax säljer och installerar värmepumpar, men kompletterar från måndag med att erbjuda service som är enkel att beställa till fast pris och med trygg garanti.

Byggmax framgång har hittills byggt på att sälja varor. Ett exempel är värmepumpar, som man både säljer och installerar. När man gör det har man märkt att många kunder tror att de måste köpa nytt, när det ofta räcker med en service. Eller att livslängden på en värmepump hade kunnat förlängas om den fått rätt service.

– Som alla andra är vi glada när vi får sälja nytt. Samtidigt inser vi att det är smartare för både miljön och våra kunders ekonomi om de kan ha glädje av sina värmepumpar längre. Om vi kan bidra till det genom att erbjuda både service och nyköp får vi gladare kunder som blir mer lojala med oss, säger Sandra Mobaraki, centralt ansvarig för Byggmax satsning på att erbjuda service av värmepumpar.

Byggmax är först med att erbjuda privatpersoner möjligheten att e-handla service av värmepumpar och andra hantverkartjänster till fast pris och med 10 års trygg garanti från börsnoterade Byggmax. Andra fördelar för konsumenten är att servicen är enkel att beställa och kostnadsberäkna, leveranstiden är kort (1-4 veckor) och det finns ej finns något köpkrav på material, d v s man väljer själv som konsument om man vill handla det eventuella material som behövs på Byggmax eller endast själva hantverkstjänsten.

Tjänsten ingår i något man kallar Proffsbyggt och som omfattar allt från småjobb av de certifierade elektriker som försäkringsbolagen kräver till golvläggning, byte av fönster och dörrar, installation av luftvärmepumpar, målning, fönster-/dörrbyten och andra enklare snickeriarbeten.

Byggmax satsning på Proffsbyggt är en del av kedjans hållbarhetsarbete. Utöver att sälja nytt vill man bidra till att fler konsumenter behåller befintlig utrustning som fräschas upp med ny färg eller en reparation som ett sätt att uppmuntra återvinning istället för nyköp.För ytterligare information, kontakta:

Sandra Mobaraki, tjänstechef Byggmax
Tel: 076-119 00 60
E-post: sandra.mobaraki@byggmax.seOm Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Koncernen omsatte 5,3 miljarder kronor år 2017 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010.

Byggmax startades 1993 och finns för närvarande med 98 butiker i Sverige, 38 butiker i Norge och 11 i Finland. På hemsidan finns hela butikssortimentet tillgängligt, tillsammans med ett omfattande beställningssortiment. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Byggmax har ett så kallat drive-in-system i alla sina butiker så att kunderna kan ta med bilen och lasta på sina varor direkt. Detta gör det enkelt och effektivt för kunden att handla, framför allt tyngre byggvaror. Byggmax har under de senaste åren förvärvat Skånska Byggvarorkoncernen samt Buildor AB. Skånska Byggvaror är ett expansivt distans- och e-handelsföretag som bl a säljer uterum och växthus. Skånska Byggvaror har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och har även ett antal showroombutiker. Buildor är en snabbväxande e-handelsaktör inom byggvaror, hem och trädgård.

PRESSMEDDELANDEN

Visa följande pressmeddelanden År: Alla 2019201820172016201520142013201220112010