Mer info
Senaste rapporten (2019-04-18)Årsredovisning 2018

Pressmeddelanden

14 maj 2018

Byggmax möter kundernas behov med ännu bredare virkessortiment

Pressmeddelande 2018-05-14 kl 09:30

Allt fler upptäcker att det kostar mindre och går snabbare om man använder förmålat virke. Därför utökar Byggmax sortimentet med mellanstruken panel och utökar även utbudet av vitt virke med 20 procent i form av fler längder av befintliga dimensioner.

Byggmax möter i samarbete med sina virkesleverantörer en ökande efterfrågan på både vitt och förmålat virke med ett bredare sortiment av bl a förmålad mellanstruken vit ytterpanel med flera olika profiler. En bakgrund till den ökande efterfrågan är att det oftast kostar ungefär lika mycket att köpa färg och virke som att få virket grundmålat och mellanstruket, d v s man får i praktiken målningsarbetet på köpet.

– Trenden går mot förmålat virke som sparar kunden massor av tid och ger ett bra värde för pengarna. Därför utökar vi sortimentet – för att fler skall kunna dra nytta av fördelarna, säger Marcus Essesjö, landschef Byggmax Sverige.

Ytterpanelerna får både grund- och mellanstrykning hos leverantören. Detta ökar flexibiliteten i byggprojektet eftersom den ger panelen ett gott skydd från början och gör att den kan monteras året om oberoende av temperatur och väder. Byggprojektet går också snabbare eftersom man sparar in avsevärd tid på målningsarbetet. Det krävs endast en slutstrykning inom tolv månader efter monteringen för att ytterpanelen ska få ett fullgott skydd mot väder och vind.

Panelen har fått en garanterat perfekt start eftersom den aldrig utsatts för varken väder eller vind innan ytbehandlingen i fabrik. I fabriken värms den till rätt temperatur innan färgen stryks på i exakt rätt mängd enligt färgleverantörens föreskrifter. Det ger tryggheten att panelen har ett mycket bra skydd redan vid montering.

Det utvidgade sortimentet är tillgängligt i alla Byggmax butiker redan nu.För ytterligare information kontakta:

Marcus Essesjö, Landschef Byggmax Sverige
Mobil: 0761 19 00 39
Email: marcus.essesjo@byggmax.seOm Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Koncernen omsatte 5,3 miljarder kronor år 2017 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010.

Byggmax startades 1993 och finns för närvarande med 90 butiker i Sverige, 37 butiker i Norge och 10 i Finland. På hemsidan finns hela butikssortimentet tillgängligt, tillsammans med ett omfattande beställningssortiment. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Byggmax har ett så kallat drive-in-system i alla sina butiker så att kunderna kan ta med bilen och lasta på sina varor direkt. Detta gör det enkelt och effektivt för kunden att handla, framför allt tyngre byggvaror. Byggmax har under de senaste åren förvärvat Skånska Byggvarorkoncernen samt Buildor AB. Skånska Byggvaror är ett expansivt distans- och e-handelsföretag som bl a säljer uterum och växthus. Skånska Byggvaror har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och har även ett antal showroombutiker. Buildor är en snabbväxande e-handelsaktör inom byggvaror, hem och trädgård.

PRESSMEDDELANDEN

Visa följande pressmeddelanden År: Alla 2019201820172016201520142013201220112010