Mer info
Senaste rapporten (2019-04-18)Årsredovisning 2018

Pressmeddelanden

25 augusti 2017

Byggmax har öppnat ny butik i Kalix

Byggmax öppnade idag en ny butik på Järnvägsgatan 55 i Kalix. Fem personer får anställning i butiken som är den andra inom konceptet Byggmax Mini, vilket möjliggör öppningar av varuhus i mindre orter. Totalt har Byggmax nu 87 butiker i Sverige.

-        Vi vill att alla ska kunna genomföra det byggprojekt man drömmer om. Därför vill vi finnas på så många orter som möjligt i Sverige. Vi har lyckats anpassa våra egna kostnader för att kunna öppna upp i mindre städer såsom Mariannelund och nu Kalix, säger Marcus Essesjö, Country Manager Byggmax.

I Sverige har Byggmax redan hunnit ett flertal nya butiker under vår och sommar 2017, och introducerat ytterligare ett nytt koncept – Byggmax Trädgård. I Norge har Byggmax öppnat butik i Bryne och Skånska Byggvaror etablerar sig med showroombutiker i befintliga Plantagenbutiker i norska Bergen och Stavanger senare i år.

Byggmax säljer bygginriktade varor såsom virke, golv, gips, cement, fönster, dörrar och färg till både proffs och hemmafixare. Byggmax-konceptet går ut på att erbjuda kunderna produkter med bra kvalitet till ett lågt pris. 

Byggmax ingår i Byggmax Group, tillsammans med Skånska Byggvaror och Buildor AB. Koncernen omsatte 5,2 miljarder kronor år 2016 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010.  För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mattias Ankarberg, VD Byggmax, Mobil: 0761-19 09 85, E-post: mattias.ankarberg@byggmax.se
Jens Kristofersson, Regionchef, Mobil: 0761-19 01 07, E-post: jens.kristofersson@byggmax.seByggmax startades 1993 och har för närvarande 87 butiker i Sverige, 34 butiker i Norge och 13 i Finland. På hemsidan finns hela butikssortimentet tillgängligt, samt även ett omfattande beställningssortiment. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Byggmax har ett så kallat drive-in-system i alla sina butiker så att kunderna kan ta med bilen och lasta på sina varor direkt. Detta gör det enkelt och effektivt för kunden att handla, framför allt tyngre byggvaror. Byggmax har de senaste två åren förvärvat Skånska Byggvarorkoncernen samt Buildor AB. Skånska Byggvaror är ett expansivt distans- och e-handelsföretag som bl a säljer uterum och växthus. Skånska Byggvaror har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och har nu även 14 showroombutiker. Buildor AB är en snabbväxande e-handelsaktör inom byggvaror, hem och trädgård.

För mer information se www.byggmax.se.

PRESSMEDDELANDEN

Visa följande pressmeddelanden År: Alla 2019201820172016201520142013201220112010