Mer info
Senaste rapporten (2019-04-18)Årsredovisning 2018

Pressmeddelanden

21 augusti 2017

Oscar Tjärnberg blir ny VD för Skånska Byggvaror

Pressmeddelande 2017-08-21 kl 15:00

Oscar Tjärnberg blir ny VD för Skånska Byggvaror med start den 1 oktober 2017. Oscar har en lång och gedigen erfarenhet från e-handel och kommer närmast från rollen som VD för Lekmer. Nuvarande VD Anders Johansson Eickhoff väljer att lämna företaget efter fem framgångsrika år.

VD Anders Johansson Eickhoff har under snart fem år framgångsrikt lett och utvecklat Skånska Byggvaror. Verksamheten har växt snabbare än tidigare under dess drygt 50-åriga historia. Företaget har etablerats i Norge och Danmark och e-handel har kompletterats med 14 butiker. Efter att ha lett företagets värdeutveckling under den förra finansiella ägaren har Anders Johansson Eickhoff även genomfört övergången till nuvarande ägaren Byggmax Group.

- Efter snart fem fantastiska och mycket intensiva år är det dags att lämna över till nästa sprinter. Vi har genomfört en spännande resa på Skånska Byggvaror och när företaget ska ta nästa steg i utvecklingen känns det naturligt att lämna över till Oscar som kommer att ta Skånska Byggvaror till nästa nivå, säger Anders Johansson Eickhoff. 

- Anders har lett Skånska Byggvaror genom dess mest händelserika period i företagets historia, och dubblerat företagets omsättning, säger Mattias Ankarberg, VD för Byggmax Group och fortsätter, jag är tacksam för att Anders tagit ansvar för övergången till oss som ny ägare, och även satt grunden för den nya inriktning och transformation som nu påbörjats. 

Ny VD för Skånska Byggvaror blir Oscar Tjärnberg. Oscar har över femton års erfarenhet av e-handel inom fysiska produkter till konsumenter och kommer närmast från rollen som VD för Lekmer. Hans gedigna bakgrund inom e-handel sträcker sig tvärs ett flertal roller, produktkategorier och företag.

- Oscar är en erfaren ledare och VD inom Skandinavisk e-handel, han har bred kompetens och stor erfarenhet av att skapa moderna framgångsrika verksamheter inom e-handel. Vi är väldigt glada att välkomna Oscar som VD för Skånska Byggvaror och koncernledningsmedlem i Byggmax Group, säger Mattias Ankarberg, VD för Byggmax Group.

Oscar börjar sin tjänst som VD för Skånska Byggvaror den 1:a oktober 2017. Oscar kommer ingå i koncernledningen i Byggmax Group. För ytterligare information kontakta:

Mattias Ankarberg, CEO Byggmax Group
Tel: 076-119 09 85
E-post: mattias.ankarberg@byggmax.seOm Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Koncernen omsatte 5,2 miljarder kronor år 2016 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010.

Byggmax startades 1993 och finns för närvarande med 86 butiker i Sverige, 34 butiker i Norge och 13 i Finland. På hemsidan finns hela butikssortimentet tillgängligt, samt även ett omfattande beställningssortiment. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Byggmax har ett så kallat drive-in-system i alla sina butiker så att kunderna kan ta med bilen och lasta på sina varor direkt. Detta gör det enkelt och effektivt för kunden att handla, framför allt tyngre byggvaror. Byggmax har de senaste två åren förvärvat Skånska Byggvarorkoncernen samt Buildor AB. Skånska Byggvaror är ett expansivt distans- och e-handelsföretag som bl a säljer uterum och växthus. Skånska Byggvaror har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och har nu även 14 showroombutiker. Buildor är en snabbväxande e-handelsaktör inom byggvaror, hem och trädgård.

PRESSMEDDELANDEN

Visa följande pressmeddelanden År: Alla 2019201820172016201520142013201220112010