Mer info
Senaste rapporten (2019-04-18)Årsredovisning 2018

Pressmeddelanden

9 september 2015

Byggmax stöder människor på flykt

Pressmeddelande 2015-09-09 kl 08.00

Nyligen inledde Byggmax och ActionAid ett samarbete där Byggmax ska stötta utvecklingen i den vietnamesiska byn Nam Chua. Med anledning av den pågående flyktingkatastrofen görs nu en extra satsning inom samarbetet där Byggmax med personal samlar in pengar för att hjälpa människor på flykt från Syrien. 

Miljoner människor är på flykt från våldet i Syrien. Byggmax nya samarbetspartner ActionAid finns på plats i grannländerna Jordanien och Libanon för att ge stöd till de som är på flykt.

Flyktingfamiljer som kommer till Jordanien och Libanon är desperata och rädda. De har knappt några personliga saker med sig och många är utmattade efter den farliga resan till lägret.

Fler än 90 000 människor har hittills fått akut hjälp genom ActionAid i form av bland annat kläder, hygienartiklar och första hjälpen-kit. Men behovet av mer hjälp är fortsatt mycket stort.

Byggmax gör en extra satsning
Den här veckan gör Byggmax en extra satsning inom ramen för samarbetet med ActionAid för att hjälpa de utsatta som är på flykt från Syrien. Byggmax personal har möjlighet att skänka valfri summa från sin nettolön som företaget sedan dubblar upp och skänker till ActionAid och deras arbete i och intill flyktinglägren i Jordanien och Libanon. På fredag eftermiddag presenteras hur mycket pengar Byggmax med personal lyckats samla in.

Långsiktigt samarbete med ActionAid
Byggmax och ActionAid har sedan en tid tillbaka ett samarbete där Byggmax under en treårsperiod ska stötta utvecklingen i den vietnamesiska byn Nam Chua, som idag präglas av hög fattigdom och bristande möjligheter till utbildning. Satsningen går under namnet ”Byggmax Friendship Village” och innebär inledningsvis att Byggmax stöttar reparationer och tillbyggnad av skolbyggnader samt förbättrar den kringliggande infrastrukturen.

– Hållbarhetsfrågor har länge varit en naturlig del av vår verksamhet. Genom samarbetet med ActionAid tar vi det arbetet till en ny nivå där socialt samhällsansvar får allt större betydelse. ActionAid är en av få organisationer som arbetar sida vid sida med människorna i de länder där de verkar. Det tror vi är en nyckelfaktor för att skapa långsiktiga förändringar och det ligger i linje med våra värderingar om socialt samhällsansvar, säger Daniel Juhlin, marknadschef Byggmax.

Här kan du läsa mer om ActionAids arbete för att hjälpa de utsatta i flyktinglägren:
http://www.actionaid.se/vad-du-kan-gora/aktuella-insamlingar/campaign/syrien-akut-hjalp-till-flyktinglager#sthash.UmbpQLbV.dpufFör ytterligare information, kontakta:
Daniel Juhlin, Marknadschef
Tel: 076-119 00 30
E-post: daniel.juhlin@byggmax.se (pernilla.walfridsson@byggmax.se)Om Byggmax
Byggmax startades 1993 och finns för närvarande med 75 butiker i Sverige från Ystad till Luleå. Företaget omsatte cirka 3,5 miljarder kronor år 2014 och fortsätter att expandera kraftigt. Byggmax finns även med 30 anläggningar i Norge och 13 i Finland. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Byggmax har ett så kallat drive-in-system i alla sina butiker så att kunderna kan ta med bilen och lasta på sina varor direkt. Detta gör det enkelt och effektivt för kunden att handla, framför allt tyngre byggvaror. Byggmax aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.

För mer information se www.byggmax.se

PRESSMEDDELANDEN

Visa följande pressmeddelanden År: Alla 2019201820172016201520142013201220112010