Mer info
Senaste rapporten (2019-04-18)Årsredovisning 2018

Pressmeddelanden

22 januari 2013

Byggmax har Sveriges bästa e-handel - växer med över 50 procent

Pressmeddelande 2013-01-22

Internetworld har utsett Byggmax till årets e-handelssajt. Det är ett viktigt erkännande för ambitionen att underlätta för vanliga människor att lyckas med sina byggprojekt. På sajten finns bland annat filmer som tydligt visar hur man ska gå till väga. Satsningen på e-handel har varit mycket framgångsrik. Under sista kvartalet 2012 växte e-handeln med över 50 procent jämfört med samma period föregående år.

Vid den årliga Topp 100-galan i slutet av förra veckan utsåg Internetworld Sveriges bästa sajter 2012. Det prestigefyllda priset för bästa e-handelssajt till Byggmax är ännu ett i raden av priser – bolaget har tidigare vunnit utmärkelser för bästa Episerver-sajt, bästa golv och bäst priser i bygghandeln.

Internetworld skriver i sin motivering till det nya priset:

”Byggmax har en unik nisch som de hanterar väldigt bra på webben. Att sälja byggmaterial till glada amatörer kräver fingertoppskänsla och finess. Och det har den här sajten. Genom att koppla ihop varorna i sortimentet med konkreta exempel på projekt som inspiration och i imponerande utsträckning erbjuda instruktionsmaterial som filmer och beskrivningar blir sajten ett skolexempel på hur alla e-handlare bör jobba."

Byggmax säljer bygginriktade varor till både proffs och hemmafixare. E-handeln är en viktig del i den så kallade Byggmaxmodellen. För att kunna sälja hög kvalitet till lågt pris har Byggmax lägre bemanning och ett komplett grundsortiment i butik. E-handeln ger ett bredare specialsortiment. På sajten finns instruktiva filmer som hjälper kunderna att lyckas med sina byggprojekt och svar på nästan alla frågor.

Det är mycket roligt att få priset och att e-handeln ökar så snabbt. Det är ett bevis på att vi är på rätt väg. Vi vill inspirera till nya projekt och visa kunderna på ett enkelt sätt hur man bygger ett helt hus enligt normer och regler samt hjälper till att skapa inköpslistor, säger Mia Kamlén, ansvarig för e-handel på Byggmax.

Byggmax kommer att utveckla sajten ytterligare, bland annat med nya typer av filmer. Dessutom kommer sortimentet att breddas på nätet, så att e-handeln ger ytterligare mervärde. Byggmax kommer också att integrera de vanliga butikerna med e-handeln, till exempel genom att erbjuda e-handel i butikerna. Kunderna kan handla på nätet samtidigt som de får personlig service på plats i butiken.För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Juhlin, Marknadschef Byggmax
Mobil: 0761-19 00 30
E-post: daniel.juhlin@byggmax.se

Mia Kamlén, Webchef, Byggmax
Mobil: 076-119 00 39
E-post: mia.kamlen@byggmax.se

PRESSMEDDELANDEN

Visa följande pressmeddelanden År: Alla 2019201820172016201520142013201220112010