Mer info
Senaste rapporten (2019-04-18)Årsredovisning 2018

Pressmeddelanden

26 september 2012

Byggmax Bästa Klättrare i IR-undersökning

Pressmeddelande 2012-09-26

Byggmax utses till Bästa Klättrare i Årets Börsbolag 2011. Undersökningen är Kantons och Aktiespararnas tävling som utvärderar börsbolagens finansiella kommunikation och ger poäng i tre delkategorier: bästa webbplats för investerarrelaterad information, bästa delårsrapport och bästa årsredovisning. Bästa Klättrare innebär att Byggmax har ökat sin poäng mest av alla undersökta bolag sedan förra årets tävling.

- Som ett relativt ungt börsbolag är det tillfredsställande att vi lyckats skapa kommunikation som är tydlig och effektiv. Vi producerar nästan all finansiell kommunikation själva. Att göra själv ligger i vår företagskultur, säger Magnus Agervald, VD för Byggmax.
Byggmax totalpoäng för Bästa IR-webbplats, Bästa Delårsrapport och Bästa Årsredovisning är 75,5 poäng, vilket är en ökning med 25 poäng som alltså resulterar i Bästa Klättrare.
Totalt slutar Byggmax på en tredjeplats i Årets Börsbolag 2011, en förbättring med sju placeringar sedan förra årets tiondeplats.
- Vi arbetar med enkla och tydliga format som läsaren snabbt ska känna igen sig i. Processen är effektiv och vi jobbar tätt tillsammans med VD och styrelse för att snabbt få ut information som är enkel att ta till sig. Det är väldigt Byggmaxigt, som vi brukar säga internt, säger Pernilla Walfridsson, CFO på Byggmax.
Om Årets Börsbolag
Varje år analyserar och poängsätter Aktiespararna och konsultbolaget Kanton webbplatser, delårsrapporter och årsredovisningar, vilket resulterar i branschspecifik kunskap om bästa praxis och de senaste trenderna. 117 börsbolag ingick i undersökningen 2011. Tävlingen syftar till att förbättra den finansiella kommunikationen bland börsnoterade bolag.
Aktiespararna och Kanton redovisade resultatet av årets undersökning den sjätte september.
Byggmax säljer bygginriktade varor såsom virke, golv, gips, cement, fönster, dörrar
och färg till både proffs och hemmafixare. Byggmax koncept är att erbjuda kunderna
produkter med bra kvalitet till ett lågt pris. Under många år har företaget varit i stark tillväxt tack vare en tydlig affärsidé, duktiga medarbetare och en attraktiv företagskultur.För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Agervald, VD Byggmax, Mobil: 0761-19 00 20,
E-post: magnus.agervald@byggmax.se
Pernilla Walfridsson, CFO Byggmax, Mobil: 0761-19 00 40,
E-post: pernilla.walfridsson@byggmax.seByggmax startades 1993 och finns för närvarande med 63 butiker i Sverige från Ystad till Luleå. Företaget omsatte cirka 3 miljarder kronor år 2011 och fortsätter att expandera kraftigt. Byggmax finns även med 22 anläggningar i Norge och 9 i Finland, det totala antalet butiker är 94. Sedan starten har Byggmax affärsidé varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet. Byggmax har ett så kallat drive-in-system i alla sina butiker så att kunderna kan ta med bilen och lasta på sina varor direkt. Detta gör det enkelt och effektivt för kunden att handla, framför allt tyngre byggvaror. För mer information se www.byggmax.se

PRESSMEDDELANDEN

Visa följande pressmeddelanden År: Alla 2019201820172016201520142013201220112010