Icke regulatoriska pressmeddelanden

Här hittar du Byggmax övriga pressmeddelanden. De kan till exempel handla om att vi hittat läge för en ny butik eller lanserar nya häftiga produkter. Kursdrivande pressmeddelanden hittar du under rubriken Regulatoriska pressmeddelanden.

23 July 2021
Byggmax firar Drive thru-dagen
Pressmeddelande 2021-07-23 
Nu på lördag den 24 juli är det Drive thru-dagen. Byggmax var först i Sverige med drive-in för byggvaror och uppmärksammar därför dagen i sina butiker.
Firandet av Drive thru-dagen kommer från början från USA, men har sedan ett par år tillbaka även uppmärksammats i Sverige. Fenomenet är vanligast bland snabbmatsrestauranger, men tillämpas också för byggvaror.

– Drive-in är en del av vårt DNA och något som många förknippar med Byggmax. Vi kommer därför att fira Drive thru-dagen med att bjuda på godis och ballonger i våra butiker, säger Elliot Lindberg, landschef för Byggmax Sverige.

Redan 1993 införde Byggmax, som första byggvarukedja drive-in för byggvaror. Och förra våren lanserade Byggmax en satsning med trådlösa handdatorer som gör att kunden kan betala sina byggvaror direkt från bilen.

– Byggsäsongen är i full gång, samtidigt är vi fortfarande påverkade av pandemin. Att kunna betala direkt från bilen ger fler människor möjligheten att handla byggmaterial till sommarens projekt på ett säkert sätt, säger Elliot Lindberg.

Byggmax följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör allt för att skapa en så trygg butiksmiljö som möjligt. Några exempel på åtgärder är:

· Möjlighet att betala direkt vid bilen med hjälp av trådlösa handdatorer.
· Möjlighet till hemkörning eller upphämtning av färdigplockade byggvaror i butik.
· Handspritstationer och möjlighet att tvätta händer i alla varuhus.
· Skyltar och avståndsmarkeringar i butiker för att hålla avståndet.
· Strikta regler till personal att hålla sig hemma vid minsta förkylningssymptom.
· Förstärkta riktlinjer gällande handhygien.
· Utökade städrutiner.
Ladda ner