Icke regulatoriska pressmeddelanden

Här hittar du Byggmax övriga pressmeddelanden. De kan till exempel handla om att vi hittat läge för en ny butik eller lanserar nya häftiga produkter. Kursdrivande pressmeddelanden hittar du under rubriken Regulatoriska pressmeddelanden.

15 July 2019
Byggmax fortsätter att leverera värde för pengarna
Pressmeddelande 2019-07-15 kl 09:00
Byggmax värde för pengarna-strategi fungerar. Företaget stod som vinnare i två undersökningar av oberoende aktörer inom loppet av en vecka. 
– Vi vet att våra kunder vill ha värde för pengarna, och det betyder att vi måste leverera både kvalitetsmässigt och prismässigt, säger Sanna Westman, marknadschef Byggmax.

Förra veckan presenterade den oberoende prisanalystjänsten Buildflow sin årliga prisundersökning på altan och där vinner Byggmax när man räknar på totalpriset inklusive frakt. 8520 kronor billigare än den dyraste konkurrenten. Byggmax är, enligt Buildflow, en av endast tre kedjor som sänkt sina priser sedan förra året medan övriga aktörer har höjt sina priser. 

– Medelpriset för ett altanprojekt ligger på 18 502 kronor enligt undersökningen, vi landar på ett pris under 15 000 kronor totalt. Vi vill att alla människor ska ha råd och möjlighet att förverkliga sina byggdrömmar, och den här undersökningen visar att vi är på rätt väg, säger Sanna Westman.

Vinner även kvalitetstest

Samma vecka som Buildflow släppte sin prisundersökning publicerade Gör det själv (gds.se) ett färgtest. De testade 14 väggfärger som kostar högst 630 kronor för tio liter. Vinnaren blev Byggmax egen väggfärg Midun.  Färgen är Svanenmärkt och får högt betyg i alla testmoment. 

– Vi är såklart jätteglada. Det här bevisar att det går att göra bra färg, som täcker och är lätt att arbeta med, utan att det behöver kosta för mycket. Vi arbetar hela tiden med att erbjuda våra kunder bra kvalitet till ett bra pris, det är kul att få ett kvitto på att vi lyckas, säger Sanna Westman.

Mycket för pengarna

Byggmax säljer byggvaror för alla hemmets projekt. Virke, golv, gips, cement, fönster, dörrar och färg som passar alla hemmafixare oavsett nivå. Byggmax vill att alla ska ha råd och möjlighet att förverkliga sina byggdrömmar. Utöver de fysiska butikerna finns en populär e-handel på byggmax.se – med ett omfattande sortiment och leverans direkt till dörren.
Ladda ner