Icke regulatoriska pressmeddelanden

Här hittar du Byggmax övriga pressmeddelanden. De kan till exempel handla om att vi hittat läge för en ny butik eller lanserar nya häftiga produkter. Kursdrivande pressmeddelanden hittar du under rubriken Regulatoriska pressmeddelanden.

16 November 2020
Byggmax pilottestar självscanning med mobilen
Pressmeddelande 2020-11-16
Nu testar Byggmax självscanningssystemet ISCAN i nio butiker. Det webbaserade systemet gör det möjligt för kunderna att själva scanna och betala för varorna direkt med mobilen, helt utan app eller registrering.
– Vi försöker ständigt att hitta nya lösningar för att underlätta för våra kunder. Därför testar vi nu ett självscanningssystem som fungerar helt utan app eller registrering – kunderna kan direkt scanna sina varor och betala i mobilen. Med hjälp av en kartfunktion går det dessutom att snabbt hitta varorna i butiken. Det ska bli spännande att utvärdera systemet, att vi dessutom är den första byggkedjan som testar lösningen är förstås extra roligt, säger Oskar Röös, CIO på Byggmax

ISCAN-systemet är en webbaserad lösning som fungerar i vanliga webbläsare och är enhetsoberoende. Systemet har en inbyggd produktkatalog och karta över butiken så att det går snabbt att hitta varorna man söker. Betalning sker via Swish, bankkort eller faktura.

I våras införde Byggmax också möjligheten att betala för byggvarorna direkt från bilen genom trådlösa handdatorer. Den lösningen kommer att finnas på plats i alla byggvaruhus i landet efter årsskiftet.

– Vi vill göra det så smidigt och enkelt som möjligt för kunderna att besöka våra butiker. Både ISCAN och möjligheten att betala direkt från bilen gör det enklare och säkrare att handla det byggmaterial man behöver till sina projekt, säger Sanna Westman, marknadschef på Byggmax. 
 

ISCAN testas i följande Byggmax-butiker:

· Fyrislund
· Ljungby
· Nacka
· Oskarshamn
· Ronneby
· Torslanda
· Västervik
· Växjö
· Älmhult
Ladda ner