Icke regulatoriska pressmeddelanden

Här hittar du Byggmax övriga pressmeddelanden. De kan till exempel handla om att vi hittat läge för en ny butik eller lanserar nya häftiga produkter. Kursdrivande pressmeddelanden hittar du under rubriken Regulatoriska pressmeddelanden.

23 November 2020
Inför Black Friday: Byggmax gör fixarfredag av Black Friday
Pressmeddelande 2020-11-23 
Den 27 november är det återigen dags för Black Friday, då svenskarna beräknas handla för drygt sju miljarder kronor. Byggmax går mot strömmen och vill i stället uppmana sina kunder att ta hand om det de redan har. Med initiativet ”fixarfredag” hoppas Byggmax visa på vinsterna med att vårda det du har istället för att köpa nytt.
– Överkonsumtion är ett stort hållbarhetsproblem. Vi vill att det ska vara billigare att fixa en grej än att köpa nytt. I stället för att hetskonsumera saker du inte behöver på fredag, vill vi uppmana till att fixa något som är trasigt eller kan förnyas, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax.
Varannan svensk tycker det är viktigt att kunna göra hållbara val i bygghandeln, enligt en undersökning som Sifo har gjort för Byggmax. Undersökningen visar också att nära hälften, 43 procent, skulle önska att de hade tillgång till mer information redan i butiken om byggvarornas miljöpåverkan.
– Det mest hållbara valet är att ta hand om det man redan äger, och vi vill att alla ska ha råd att göra hållbara val. Med låga priser årets alla dagar gör vi så att du kan reparera det du redan har, i stället för att klicka hem saker du inte behöver, säger Mattias Ankarberg.
Till skillnad från många andra stora kedjor i detaljhandeln kommer Byggmax inte att sänka sina priser under Black Friday. Däremot kommer de under fredagen att uppmana sina följare på sociala medier att dela bilder på sina reparationer och renoveringar under hashtaggen #fixarfredag.
Mer om Sifos undersökning finns att läsa i Byggrapporten 2020, där Byggmax sammanställt trender om svenskarnas byggvanor. Läs hela rapporten här (https://såbyggersvenskarna.se/).
Nyckelsiffror om hållbart hemmafixande:
1 av 2 tycker det är viktigt att kunna göra hållbara val i bygghandeln
43 procent skulle vilja ha mer information om byggvarornas miljöpåverkan i bygghandeln
3 av 10 vet vad som händer med byggmaterialet efter att det har lämnats in på återvinningen
64 procent tycker det är viktigt att virket är svenskt
Fler kvinnor än män tycker det är viktigt att kunna göra hållbara/miljövänliga val
 
Ladda ner