Icke regulatoriska pressmeddelanden

Här hittar du Byggmax övriga pressmeddelanden. De kan till exempel handla om att vi hittat läge för en ny butik eller lanserar nya häftiga produkter. Kursdrivande pressmeddelanden hittar du under rubriken Regulatoriska pressmeddelanden.

6 July 2020
Höganäs toppar Byggmax Landsbygdsindex
Höganäs toppar Byggmax Landsbygdsindex. Indexet rankar Sveriges landsbygdskommuner utifrån sysselsättning, befolkningsutveckling, utbyggnad av fiberbredband, nystartade företag och användning av rotavdrag. Sist i rankingen hamnade Haparanda stad.
– Det finns en enorm potential för tillväxt i landets landsbygdskommuner. Vi etablerar gärna på mindre orter och därför vi har valt att kartlägga Sveriges kommuner i ett landsbygdsindex, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax.

Det är första gången som Byggmax Landsbygdsindex presenteras. Basen är offentlig statistik om sysselsättning, befolkningsutveckling, utbyggnad av fiberbredband, antal nystartade företag och användning av rotavdrag – faktorer som är viktiga för landsbygdsutvecklingen och visar på utvecklingen i en kommun. Höganäs högsta placering var i kategorin fiberutbyggnad där kommunen nådde en andra plats.

– Kategorierna säger alla något om hur vindarna blåser i en kommun. Vi vill se en levande landsbygd där människor kan leva och bo. Det försöker vi bidra till utifrån vårt perspektiv genom att skapa arbetstillfällen på mindre orter och att köpa vårt virke lokalt, säger Mattias Ankarberg.

Rankingen omfattar de 158 kommuner som enligt Tillväxtverkets definition är landsbygdskommun eller tätort långt från storstad. Statistikunderlaget är inhämtat från offentlig statistik hos Tillväxtverket, SCB, Post- och telestyrelsen, Bolagsverket och Skatteverket.  

Topp 10 Byggmax Landsbygdsindex 

1. Höganäs
2. Tjörn
3. Sotenäs
4. Orust
5. Tranemo
6. Krokom
7. Åre
8. Öckerö
9. Mörbylånga
10. Lekeberg 
 

Ta del av hela Byggmax Landsbygdsindex och se hur din kommun rankade i samtliga kategorier här (https://mb.cision.com/Public/109/3144589/8afbeb7cdaefbf4a.pdf).