Icke regulatoriska pressmeddelanden

Här hittar du Byggmax övriga pressmeddelanden. De kan till exempel handla om att vi hittat läge för en ny butik eller lanserar nya häftiga produkter. Kursdrivande pressmeddelanden hittar du under rubriken Regulatoriska pressmeddelanden.

8 June 2020
Sifoundersökning: Åtta av tio husägare planerar att bygga i sommar
Pressmeddelande 2020-06-08
Åtta av tio husägare, 84 procent, planerar att bygga något i sommar. Det visar en ny Sifoundersökning som Byggmax har låtit göra. För varannan är det också viktigt att kunna göra hållbara byggval när de renoverar.
– Att bygga på sommaren är ett populärt semesternöje för många husägare. Hemmafix stärker både självförtroendet och stoltheten över det egna hemmet, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax.

Hållbarhetstrenden har slagit igenom stort bland svenska hemmafixare. Varannan husägare, 53 procent, vill kunna göra hållbara val i bygghandeln när de renoverar. Ett exempel på det är att det är viktigt för sex av tio, 57 procent, att kunna välja svenskt virke.

– Hållbarhet står högt i kurs hos svenska husägare. Vårt virke köps i huvudsak lokalt, nära våra butiker, vilket innebär både minskade transportkostnader och utsläpp. På så sätt kan vi kombinera lågt pris med höga hållbarhetsambitioner, säger Mattias Ankarberg.

Statistiken är hämtad från Byggrapporten 2020, i den sammanställer Byggmax trender om svenskarnas byggvanor. Läs hela rapporten här (https://xn--sbyggersvenskarna-8qb.se/).

Svenskarnas Topp-5 byggprojekt i sommar

1.
Trädgård/tomt: Gräsmatta, rabatt, staket, sandlåda - 46 procent

2. Uteplats: Trall, altan, blomlådor - 41 procent
3. Måla/tapetsera - 37 procent
4. Göra något litet: Tex sätta upp en tavla/fågelholk, montera nya utemöbler - 26 procent
5. Fasad - 21 procent
 
Ladda ner